Ziua straini, noaptea prieteni

Ziua ne provocam singuri cele mai dureroase lovituri. Ne scoatem ochii, ne injunghiem pe la spate, ne dam bate in gura. Si asta de ce? Pentru ca noi, oamenii, suntem niste fiinte nenorocite, niste animale salbatice care nu constientizeaza aproape niciodata forta atacurilor si consecintele de dupa.
Ziua ne vanam, ne asteptam la colturi invaluiti de umbre meschine, ne folosim creierul in cel mai diavolesc mod cu putinta. Tot ziua nu ne vorbim, ne prefacem indiferenti ca si cum nu ne-ar interesa, cand, de fapt, durerea ne sfasie cu repeziciunea unei secunde.


Ziua aruncam vorbe fara rost, negandite si de cele mai multe ori neadevarate, doar pentru a incerca sa ne facem dreptate, sa nu fim noi cei vinovati. Daca exista altcineva pe care sa poti da vina, de ce sa nu profiti? De ce sa nu fie posibil sa-ti inoculezi ideea de nevinovatie, sa ti-o repeti de atat de multe ori incat sa incepi si tu sa o crezi?
Ziua oamenii nu sunt oameni. Ziua faptele, vorbele, sentimentele sunt gandite si asta e cel mai rau lucru din toate.
Ziua totul este controlat de mintea fiecaruia, insa comenzile sunt gresite ducand la catastrofe care ne distrug.
Ziua suntem straini, sau si mai rau, dusmani.


Noaptea, insa, se schimba totul. Nu la 180, nici la 360 de grade; ca nu vorbim de o piramida desenata in spatiu. Se schimba total modul de actiune al oamenilor.
Noaptea, cand toate lucrurile voite nu mai exista, cand mintea e latenta si corpul relaxat devenim prieteni. Ne bagam in pat, adormim, ne luam in brate, ne pupam, redevenim oameni. Asta e momentul in care ne apropiem, in care inconstient stim ca avem nevoie unul de celalalt, ca razboiul nu duce la nimic bun.
Noaptea visam impreuna, suntem unul si acelasi, noaptea ne iubim.
Noaptea suntem mereu prieteni.

Tags: , , ,

One Response to “Ziua straini, noaptea prieteni”

  1. Kiu Says:

    Asa se-ntampla cand decizi lucrurile din instinct 🙂 vino-n tara 🙂 daca inima insa te trage acolo, stii cum se spune 🙂 iti asumi alegerile / deciziile, asuma-ti si consecintele 🙂

Leave a Reply