Fereastra

Totul incepe cu o fereastra. Un patrat alb si gol.


based on a true story

Profilul ei de Facebook, plin cu sute de poze din diferite locatii si momente, l-a cucerit pe loc. Din milioanele de femei de pe net pe care le putea vedea, el a gasit-o pe ea. Ii placeau ochii ei mari, dintii aliniati parca cu rigla, zambetul larg si sincer. Ea, neinteresata de subiect, il trata ca pe orice alt om din lista de prieteni. Ce-i drept, observase ca e frumusel, dar trecu repede mai departe. In plus, el era in Anglia si ea in Romania.

Au inceput sa vorbeasca prin mesaje, lucruri marunte, glumite tampite, apropouri banale. Cand chat-ul de pe FB devenise neincapator pentru zecile de smiley face-uri si cuvinte insirate in graba s-au hotarat sa treaca la urmatorul pas: messenger. Simteau ca au multe lucruri sa-si spuna si spatiul cel mic ii ingradea, ii enerva si nu era suficient.

Cea mai mare curiozitate si “soarta” in acelasi timp era faptul ca prietenul lui cel mai bun vorbea in acelasi stil cu prietena ei cea mai buna.

Si aparu fereastra. Cu un pupic din partea lui in semn de multumire pentru ea care acceptase provocarea.

Prima discutie incepu intr-un spirit de gluma, urmate de alte glume si alte glume peste glume. O ora de ras isteric din partea amandurora pana cand el trebui sa plece la cumparaturi si ea la o nunta; in fond fiecare isi vedea de treaba lui. Urma cea de-a doua discutie in seara urmatoare, si cea de-a treia si, de la ceva ce parea a fi o gluma, au ajuns sa vorbeasca in fiecare seara, ore intregi. Pe masura ce discutiile inaintau si deveneau din ce in ce mai serioase, au inceput sa observe diverse lucruri pe care le aveau in comun, destul de multe, fapt ce a inceput sa le dea de gandit. Au inceput, pe rand si cu oarecare retinere, sa-si marturiseasca lucruri pe care nimeni niciodata nu credea ca le va putea simti in situatia respectiva. Pe nesimtite s-au indragostit, desi niciunul nu vroia s-o recunoasca.

Cum naiba sa te indragostesti de un om pe care nu l-ai vazut decat in poze? Un om despre care nu stii decat ce-ti scrie el, si nici asta nu poti stii daca e adevarat sau nu…

Au inceput sa gandeasca precum un cuplu, sa-si faca planuri impreuna, sa-si doreasca aceeasi viata linistita de familie. Visau la casa ce avea sa le devina camin, la curtea plina de flori, la copiii ce le vor bucura zilele si le vor incununa iubirea.

Dupa aproximativ o luna de zile el s-a hotarat sa vina in tara sa o vada. Sa se cunoasca, sa vada daca “relatia” asta poate deveni din virtuala posibila. A anuntat-o ca si-a rezervat biletul de avion, numai ca urma sa mai treaca inca o luna. Inca o luna de ferestre “petrecute” impreuna, de imagini fragmentate pe web, de mesaje pline de nerabdare, de intrebari adresate de fiecare parte in speranta spulberarii oricarei temeri.

Incepusera sa numere zilele invers ca sa para mai putine pana cand au ajuns la…3,2,1…si 8 septembrie! Ziua in care el ateriza.

Ea si cu prietena ei mergand catre aeroport sa se intalneasca cu el si prietenul lui. 7 dimineata. Atunci ateriza avionul.

Primul care le-a aparut in vizor a fost prietenul care imediat si-a luat prietena in brate pierzandu-se intr-un sarut…usor stangaci. Ea, uitandu-se in toate partile, il vede pe el alergand catre ea cu cel mai mare si mai frumos zambet posibil. Primul lor sarut a fost incredibil.

Au urmat 5 zile petrecute aproape non-stop impreuna ca si cum s-ar fi cunoscut de o viata intreaga; adica foarte natural si lejer. Ziua prietenii ei, seara prietenii lui, in week-end parintii lor…dar noaptea ramanea numai pentru ei doi. Dragostea, in sfarsit, isi gasise confirmarea reala. Au disparut fricile, temerile, intrebarile rautacioase, nedumeririle. A ramas iubirea. Pura, curata, sincera.

El a trebuit sa plece inapoi, dar iubirea ramane….

To be continued…

Tags: ,

3 Responses to “Fereastra”

  1. madi Says:

    F frumos….fie ca iubirea sa ramana si sa fac ce stie ea mai bine..sa va uneasca mai departe…

  2. Jamilla Says:

    mi se facu pielea de gaina la propri 🙂 bravo fetota, de cand asteptam sa te vad fericita, bravo, te imbratisez din toata inima mea. Nici nu stii cat m-am bucurat citind povestea…. mi se pare ceva atat de super!!!

  3. Jamilla Says:

    ps, rectific> “propriu”, “fetita”

Leave a Reply