Mic si/sau mare

Da, stim deja ca unele fete tinere prefera barbatii mai in varsta pentru ceva stabilitate temporara. Dar cum se intampla invers? De ceva vreme ma bantuie o intrebare cel putin dubioasa.


La ce varsta simte o femeie nevoia de a avea langa ea, ca si partener, un barbat mai tanar? La 30, la 40, 50 sau 80 de ani? Si in functie de ce anume il alege si il accepta EA pe mai tanarul El sa-i fie alaturi?

Toate exemplele de mai jos se atribuie femeilor fara o relatie serioasa/casatorie.


Pe la 30 de ani probabil nu te-ai saturat inca de “copilarit” si mai vrei. Mai vrei viata de noapte, agitatie, discutii interminabile si stupide pe mess, festivalul sms-urilor in toiul noptii, porcarioarele pe care le faceai in adolescenta. Si cum barbatii de varsta ta au deja relatii serioase, daca nu sunt chiar insurati, apelezi la un “morcov tanar” gata oricand de treaba/distractie (eventual jumate-jumate la nota de plata). Ce daca te intreaba prietenii cum de nu l-au cunoscut pe fratele tau pana acum? Tu te simti bine, te distrezi, iti “faci viata”.


La 40 de ani treaba sta altfel cred. Satula de mers la teatru, gatit si dus copiii la scoala (in caz ca ai asa ceva), vrei sa-ti dovedesti ca inca mai esti femeie si ca inca mai poti trezi pasiuni tulburatoare. Si, ce-i drept, daca ai avut grija de aspectul tau fizic ai putea induce in eroare cativa nestiutori in ale lucrurilor lumesti/femeiesti. Pe banii tai, ca viata de student e greu.


La 50, fiind deja o doamna respectabila, probabil divortata si neajunsa (inca) la menopauza probabil iti mai cere corpul din cand in cand putina adrenalina. Aici deja e sigur pe banii tai si numai in locurile care iti plac tie, ca deja stii ce vrei de la viata si te respecti. Doar n-o sa iesiti la o pizza si un suc la jumate.


De la 60 de ani in sus n-am mai gasit nici un motiv. Poate doar extravaganta oferita de niste stripperi cu patratele la care ai tanjit toata viata. Sau pedofilia.


Dar cum trebuie sa fie omul ala in afara de cei 10-15-30 de ani in minus? Cauti ceva special la el sau doar “sufletul/suflul pur si cuminte al tineretii”? Pffff. Ma gandeam eu ca suna a utopie.

Il alegi dupa aspectul fizic sau dupa numarul de neuroni? Dupa masina pe care o conduce sau dupa faptul ca e corporatist? Se schimba in vreun fel criteriile de selectie odata cu varsta? Il vezi un posibil al 2-lea tata pentru copilul tau sau il folosesti in scopuri exclusiv proprii tie? Te intereseaza catusi de putin si parerea lui?

Singurul lucru la care cred eu ca nu se gandesc femeile astea este legat de viitorul acelor tineri. Desi nu cred ca le pasa.


Acum, alta intrebare. Daca se intampla sa gasesti cel putin interesant un barbat mai tanar in jurul varstei de 25-30 (ai tai) asta ce mai inseamna?

Ca o sa consumati o relatie fugara si superficiala, asa cum se intampla la varsta lui? Sau o sa se ridice el la nivelul tau incercand sa compenseze diferentele vizibile si o sa fie asa cum nu te asteptai?


Tema de gandire: Baieti versus Barbati.

Cine poate face mai mult rau si mai mult bine? E bine sa-l “cresti” tu pe el sau sa te modelezi tu? Asteptarile pot fi aceleasi? Care sunt si in ce consta diferentele si asemanarile?

Pana data viitoare…


Tags: , ,

One Response to “Mic si/sau mare”

  1. vladislav Says:

    draga mea, esti intr-o confuzie majora. permite-mi te rog sa te lamuresc si sa reusesc concomitent sa elucidez acest mister si sa vin cu un raspuns la intrebarea ta de mai sus… BARBATII SUNT BAIETI !!
    un barbat nu trece niciodata de varsta critica de 12 ani in comportament, gandire, afinitati, intensitati emotionale, trairi, preferinte, nevoi, aspiratii sau intelegere . 🙂
    o spun cu responsabilitatea si povara imensa de a fi unul din acesti “pusti”. femeile mai in varsta prefera baieteii pentru ca ei sunt proaspeti, curati, imaginea criogenizata a prafuitului de langa ele. nu au ce cizela, pentru ca noi nu ne cizelam niciodata. lenevim, ducem specia mai departe si inselam pentru ca avem o lupta seculara cu tatii nostri care ne fura mamele de langa noi in copilarie…sau cel putin asta simtim 🙂

    sper ca te-am lamurit, ca de fiecare data.

Leave a Reply