So cold


A house is not a home when I`m alone here….

Asta cam asa e. Nu cred ca e destul sa ai o casa a ta, asa cum ti-ai visat-o mereu daca esti tu singur intre toti peretii aia. Poti sa-ti pui seminee in fiecare camera si tot nu vei simti caldura unui camin. De ce? Pai caldura trebuie sa vina din tine, din bucuria de a imparti cu altcineva. Putina caldura de la tine cu putina de la celalalt si casa aia o sa fie un foc permanent.

Dar cand te intorci acasa peretii sunt reci si aerul greu de respirat pentru ca n-a avut cine sa-l incalzeasca in lipsa ta. Ar trebui sa respiri cat pentru doi ca sa ai parte de putina caldura si asta e prea mult pentru un om.

Chiar daca mai ai obiceiul sa vorbesti singur prin casa doar ca sa-ti imaginezi ca nu esti singur, in final, frigul e acelasi si-ti crapa oasele intr-o secunda de “trezie”. Renel-ul nu te ajuta prea tare, mai ales ca a inceput sa adie un vanticel de primavara pe afara. Macar te mai amageai putin. Si uite asa sufletul ti-e reumatic pana-n strafunduri, ingheata totul in jurul sau si pana si flacara olimpica din tine isi va da duhul la un moment dat. Cu frigul nu e de joaca!

O casa nu e neaparat un camin…Dar asteapta cuminte momentul in care nici un calorifer, centrala sau raza de soare nu vor mai fi necesare pentru incalzirea interiorului sau…si al tau…

Tags: ,

6 Responses to “So cold”

 1. Horia Says:

  S-or fi terminat barbatii…sau tu il stepti pe harap alb :)) Vad ca uploadezi tot timpul poze de prin cluburi pe fb, de unde deduc ca esti o persoana cu o viata sociala activa => conosti multa lume noua. Cum de esti solo? Just pick one and fill the house :))

 2. Andrei Says:

  “Mă mămică”, cu alte cuvine: Hai să ne îmbrăcăm, că vine noapte şi trebuie să ne culcăm. =)) Să fi cuminte.

 3. EA Says:

  @Horia: daca ar fi atat de simplu…

 4. jon Says:

  cata vreme nu reusesti sa-l scoti pe fostul dintre ziduri,nu cred ca o sa poti aduce pe altcineva,poate doar pe post de … calorifer)))

 5. EA Says:

  @jon: nu mai am nici macar o umbra care sa ma deranjeze. iar caloriferul, care se sparge destul de des, nu ma ajuta prea tare.

 6. Cristian Says:

  Până la urmă ce anume îți dorești? Nu ai fost niciodată prea clară. Mă îndoiesc că nu primești niscavai “oferte”. Nu spun acum că trebuie să le accepți pe toate, dar totuși ce anume nu te încântă la ele?

  Cât despre cluburile pomenite de Horia când mă gândesc la felul în care fetele refuză orice propunere ca după aia să ajungă acasă și să-și plângă de milă că nu au pe nimeni… Mai am puțin și ajung la un prieten care se întreba câte fete singure aflate în căutarea cuiva se află în orașul ăsta. Și deși ele există, se pare că cererea nu se întâlnește deloc cu oferta. Culmea e că nici măcar nu mi-e clar din ce cauze se întâmplă asta. Să fie cerințele prea ridicate (Făt Frumos călare) sau timiditatea? Unele am impresia că nici nu depun vreun efort în a comunica, în a încerca ceva. Parcă așteaptă să pice totul din cer, să vină Brad Pitt sau Hugh Jackman și să le ceară direct de nevastă sau abia după ce le trimite o duzină de buchete de trandafiri.

Leave a Reply