Hola amigos!

Tocmai m-am intors din vacanta.


Barcelona…orasul lui Gaudi, e minunea ce mi-a gazduit cu zambetul pe buze sederea.

Am vazut atatea lucruri impresionante ca nu stiu cu ce sa incep. Poate cu Sagrada Familia, poate cu Aquarium-ul, poate cu Castelul Montjuic.


Pe langa port, mare, barcute si tot ce poate fi legat de apa – lucruri care ma fascineaza oriunde as fi – cladirile sunt…altfel. Este, mai mult ca sigur, un oras al arhitecturii. Nou, modern, inovativ pe o parte, conservat, vechi, grandios pe de alta. Desi probabil ca stiti deja toate astea, simt nevoia sa le mai spun si eu.


Parcul Guell, plin de palmieri si locuri de joaca pentru copii. Restaurante, magazine, hoteluri. Portul (Port Olimpic) ce-si asteapta cuminte, in fiecare seara, velierele ancorate la milimetru. Ramblas, Passeo de Gracia – raiul femeilor, brand-uri si pe stanga si pe dreapta. Discoteci “underground” – la propriu, faleza plina de oameni, lumini, muzica, viata de noapte activa. Servicii ireprosabile in orice domeniu, buni comercianti, intr-un cuvant – profesionisti.


Zambete peste tot, oricine iti sare in ajutor (sau poate pentru ca sunt fata??), primesti indicatii despre orice, oriunde, civilizatie si mult bun-simt. Nimeni nu iese cu nimic in evidenta, toti se simt bine in pielea lor – grasi, slabi, frumosi, urati; e o lume eco plini de biciclisti, rolleri si scutere si culmea!, n-am auzit un claxon toata saptamana. Aa, si toata lumea alearga seara…mult.


Gandindu-ma mai bine, cred ca totusi n-as putea trai acolo. E prea cald si strazile sunt infernale.


Enjoy!


Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to “Hola amigos!”

 1. Zany Says:

  true, Barcelona e un oras foarte frumos!

  btw, esti foarte frumoasa! 🙂 felicitarile mele! 🙂

 2. EA Says:

  @Zany: Intr-adevar. MULTUMAX!

 3. dennis Says:

  o intamplare a unor cunoscuti: au vrut sa inchirieze o masina. la prezentarea actelor…da, sunt romani. li s-a spus ca masinile nu se inchiriaza romanilor ca sunt hoti. ei tineri casatoriti, ambii la doctorat, au trait cea mai mare umilinta. toate acestea s-au intamplat in Barca. stiu treaba cu uscaturile si padurea, dar trebuia sa zic si eu ceva sa ma aflu si eu in treaba

Leave a Reply