Frumosul e relativ

Ce-i frumos? Cum e lucrul sau starea care te face sa te bucuri cel mai tare?


Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa stai intr-o masina cabrio, noaptea, la 27 de grade, in rond la Casa Poporului si sa asculti in surdina Ronan Keating in timp ce incerci cu privirea sa cuprinzi toate stelele de pe cer?


Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa stai la piscina, sa te topesti sub caldura soarelui, dupa care sa faci -tzop- in apa racoritoare? Sa joci rummy cu fetele, iar baietii sa joace table.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa-ti strangi gasca undeva la munte, intr-o curte solitara si sa faceti un foc mare asa cum se intampla in fiecare tabara din copilarie?


Ce-i mai frumos si mai frumos decat, intr-o seara tarzie, sa simti sub talpi nisipul fin de la malul marii? Vantul sa-ti fluture rochia si parul, sa te asezi si sa-ti faci linistita un rezumat al vietii.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa iei prima cursa dintr-un aeroport fara sa stii unde duce? Schimbi aerul, faci o plimbare si te reintorci cu bateriile incarcate pentru grijile cotidiene.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat o melodie pe care o asculti in mod obsesiv pe repeat, doar pentru ca iti da un feeling interior extrem de linistitor? Poate doar o alta melodie de acelasi gen.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa vezi o vitrina plina de rochii si pantofi, care parca iti spun “hai, ia-ne acasa!”, si sa dai curs invitatiei lor de a intra si de a goli magazinul.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat visele si sperantele pe care ni le facem fiecare in orice secunda a vietii noastre? Faramele de fericire de care ne agatam ne dau puterea de a crede si de a merge mai departe.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat dragostea perfecta pe care aveai impresia ca o traiesti? Poate cea care tocmai isi descopera inceputul in fata ta. Sau poate, totusi, fiecare dragoste e frumoasa in felul ei. Dar important e, la final, care iti va ramane cel mai aproape de suflet; numai ca asta n-ai cum sa afli pana nu vei ajunge acolo.


Ce-i mai frumos si mai frumos decat ce-mi place mie? Ce le place altora? Nu vreau sa cred. Asa cum se spune ca frumusetea e in ochii privitorului, asa vreau eu sa cred ca ce-mi place mie e cel mai frumos lucru de pe pamant…


Deci…ce e mai frumos si mai frumos?

Tags: ,

4 Responses to “Frumosul e relativ”

 1. Exceptiul Says:

  Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa stai in sacul de dormit pe-un varf de munte uitandu-te la cer in sunetul vantului si in mirosul copilariei tale de dimineata devreme de la tara? Fara sunetul greu al traficului si fara lumina artificiala a oraselor..
  Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa stai cu capul in poate iubitei prietene, ascultandu-i istorisirile primelor miscari emotionale care i le-ai provocat. S-o vezi privind in gol, zambind tamp, in timp ce te mangaie sau se joaca in parul tau.
  Ce-i mai frumos si mai frumos decat sa-ti revi din bulmaceala si sa realizezi ca esti singur acolo sus, ca-i deschisa corect si ca te asteapta 5 minute de zbor deasupra tuturor, tu controlandu-ti orizontul spre care sa te indrepti.

  dap, e relativa, fiecare isi traieste propriile frumuseti.

 2. whisper Says:

  Oare zimbetul unui copil nu le intrece pe toate cele enumerate mai sus?

 3. Sergiu Says:

  Ai expus toate astea din punctul de vedere al unei fete! Fiind in necunostinta de cauza, cred ca totul este foarte frumos ;))

 4. EA Says:

  @ all: toate lucrurile, in felul lor, sunt frumoase

Leave a Reply