As mai bea un paharel…

Vorbeam intr-un post anterior despre fetele batrane. Despre cum le vad eu.


Azi vreau sa discutam pe tema femeilor de cariera. Adica genul ala de femeie a dracu` care face orice pentru a avansa pe scara ierarhica, care isi dedica toata viata serviciului (mai ales tineretea) lasand toate celelalte lucruri putin deoparte.


Mi-a fost dat aseara sa intalnesc o astfel de femeie. Undeva pe la 40-45 de ani, tunsa frantuzeste, bruneta si putin plinuta, intr-o rochie lalaie neagra. Respectiva este directoarea unei firme (nu cred ca o sa conteze prea mult ce fel de firma) si venise la petrecere de Craciun a firmei. Nu mi-a atras atentia cu nimic pe tot parcursul serii, nici macar nu stiu cand a venit. Dar la plecare sa vezi balamuc.


De obicei in cazul acestor petreceri “corporate” se face un contract de inchiriere a spatiului cu clauze privind fiecare aspect in parte, bautura, mancare, muzica etc. E, respectiva petrecere a inceput la 8 si trebuia sa se termine la 4 dimineata. Li s-au acordat inca 20 de minute, din bun-simt. Muzica s-a transformat din balamuceala in jazz pe care inca “betivanii” mai dansau, dupa care ceva asemanator cu un lounge cuminte, de unii au adormit pe canapele. Luminile au inceput sa se aprinda incetisor,, s-au stins laserele, moving head-urile, stroboscopul si ceilalti killeri de ochi. Exact atunci s-a trezit femeia (singura din cei care ramasesera) ca ar fi cazul sa bea niste shoturi de whiskey cu ametitii colegii care mai erau cu ea (probabil pupincuristi care stateau sa mai linga cate ceva). Mai oameni, dupa ce bause toata seara prea mult pentru o femeie, avea chef de shoturi. Si au baut pana pe la 5 si ceva. Iar in momentul plecarii a murmurat “subtil” faptul ca “muzica s-a oprit totusi prea devreme”.


Ei, in situatia data eu vad 2 posibile situatii:

– femeia asta ori e pe genul cuminte, cu familie acasa, cu un job  mai mult decat ok si care de 2 ori pe an (de Craciun si de Paste) iese la petreceri unde isi rupe capul, caz in care eu o numesc nepetrecuta, sau

– femeia si-a ratat tineretea prin birouri obscure si acum isi face cu mana ei o a doua tinerete si va ajunge sa-si traga un amant cu 20 de ani mai tanar, caz in care nu poate fi numita decat trista.


Acum spuneti voi ce credeti despre femeile care dau tot ce au pentru a avea o cariera stralucita?

Tags: , ,

8 Responses to “As mai bea un paharel…”

 1. zimbrul Says:

  orice performanta cere sacrificii, nu poti sa le ai pe toate

 2. EA Says:

  Zimbrul: sacrificii, compromisuri, greseli…toti le facem la un moment dat, de preferat insa ar fii sa le facem cat mai devreme pentru ca “la tinerete” unele din ele se mai iarta, macar pe jumatate si ai timp sa inveti si poate sa repari. la maturitate nu prea mai ai scuze. poate gresesc eu….

 3. zimbrul Says:

  Normal, toate la timpul lor dar tu vorbeai de cariera si e normal ca daca urmaresti o cariera ca femeie faci multe sacrificii dar cred ca asta cu distractia nu ar trebui sa o faci. Poate daca ai copii, da se scuza dar sexul nu se neglijeaza niciodata 😉

 4. Taina Says:

  Varianta a 2-a ar fi cea mai potrivită pentru tanti asta despre care povesteai 😛
  Şi la ce folos că e plină de bani la 40 de ani? Săraca tot singură ajunge acasă, unde îşi îneacă lacrimile în pernă….fără o mângâiere, fără un copil de care să fie mândră….Am scris şi eu despre asta…mai bine familie şi după aceea carieră.

 5. EA Says:

  Taina: eu cred ca daca vrei neaparat le poti face pe amandoua foarte bine, daca nu si mai multe

 6. zimbrul Says:

  Sunt atataea femei care pot sa faca si una si alta si cred ca depinde de “valoarea” fiecareia sa aiba si familie si cariera.
  Ceea ce mi se pare gresit si e vorba nu numai de femei ci in general este ca sunt oameni care nu fac la timpul lor anumite lucruri. Pai daca nu te imbeti ca porcu la petreceri in studentie ai sa o faci poate mai tarziu cand nu prea mai e scuzabil.

 7. Cristian Says:

  @EA: să le ai pe ambele? Mă cam îndoiesc. Poate doar alături de bărbatul “potrivit” și exemplele care-mi vine în minte sunt Moni cu al ei Irinel și Răduleasca.
  Poate o fi valabil și ceea ce spui tu, nu neg cu îndârjire, dar așteptăm atunci exemplele de rigoare 🙂

 8. EA Says:

  Cristian: uite, spre exemplu cuplul Berecleanu-Zaharescu. da, ii ajuta faptul ca au aceeasi meserie, dar le pot avea pe toate in ordine.

Leave a Reply