Fiinte alese

In adancul sufletului meu – mai adanc decat pofta renuntarii – e simtamantul ca multa vreme de acum inainte voi fi antrenata in tumultul vietii. Si in unele clipe e in aceasta convingere ceva inviorator si plin de insufletire.


E o dovada de tarie – e o dovada ca intr-o zi trebuie sa fiu din nou fericita. E imposibil sa traiesc numai pentru a suferi; sunt inca tanara la urma urmelor si mi se pot intampla multe lucruri.


A trai numai ca sa suferi – numai pentru a simti durerea vietii repetata si amplificata – mi se pare ca sunt prea valoroasa, prea destoinica pentru asta. Apoi ma intreb daca o parere atat de buna despre mine nu dovedeste infumurare si nerozie. Cand exista macar o garantie ca esti valoros? Nu e intreaga istorie incarcata de nimicirea unor lucruri pretioase?


Nu e oare mult mai probabil sa suferi fiind o fiinta aleasa? Atunci poate implicit trebuie sa admit ca ma caracterizeaza o anumita lipsa de delicatete; dar recunosc, in timp ce-mi trece prin fata ochilor, umbra rapida si confuza a unui viitor indelungat. Nu voi scapa niciodata; va dainui la nesfarsit.

Tags:

6 Responses to “Fiinte alese”

 1. Jamilla Says:

  te bat! te iau de urechiuse!! (hai, te pup, lasa tristetea…!)

  cred ca nici eu nu sunt mai breaza 😉

 2. Horia Says:

  Dar de ce esti tu asa de trista? Oi fi emo si nu m-am prins io :)). Din ce am citit pe aici deduc ca nu o duci asa de rau. Dpdv profesional am, intels ca ai un job care iti place., dpdv financiar presupun ca o duci foarte bine ca am vazut ca mergi prin locuri destul de piperate la pret, cu familia te intelegi bine, ai prieten,…de unde atata tristete?

 3. James Crissilv Says:

  Viata nu inseamna suferinta. Viata inseamna magie.
  Daca suferi, nu traiesti. Poate nu ar strica sa privesti un unicorn.
  o zi minunata iti doresc

 4. James Crissilv Says:

  Te salut si astazi.
  o zi de suflet iti doresc

 5. Jamilla Says:

  lasati fata, fiecare dintre noi avem dreptul la un pic de tristete…ana, eu stiu…sunt aici 😉 haida, capul sus, da?

 6. Cristian Says:

  @Horia: de acord 100% cu tine. Nici eu nu o inteleg, dar intr-un fel ma impac cu ideea ca asa-s femeile 🙂

Leave a Reply