Radacinile te cheama

Simturile native ale omului sunt deosebite. Oricat ai incerca sa-ti faci un alt drum, in alta parte, intr-o alta tara sau intr-un alt domeniu decat cel in care ai fost obisnuit, intotdeauna te vei intoarce la locul din care ai plecat.


Stii ca acolo e locul tau, de acolo provii, acolo ai invatat sa mergi, sa vorbesti, sa simti. Stii ca acolo sunt prietenii adevarati, familia, terenul de fotbal sau parcul in care, la umbra, te jucai cu papusile.


Intotdeauna omul care a trait la tara se va simti cel mai bine in mijlocul naturii, cu sapa in mana, cu o legatura de ceapa si o bucata de branza in stomac. Intotdeauna va reveni cu drag la muncile campului, la mirosul proaspat de iarba abia cosita sau la livada plina de rod.


Niciodata un om nu se va simti bine cu adevarat intr-o alta tara, decat cea natala. Da, se poate adapta, isi poate crea conditiile de viata pe care si le doreste, poate lega relatii frumoase si durabile de prietenie sau chiar de iubire, dar sufletul nu va simti deloc ca e acasa; va suspina dupa locurile natale, dupa traditii, dupa limba, dupa famile, prieteni si intamplari.


Daca visul tau, copil fiind, era sa ajungi un celeru artist pe Broadway si de fapt te gasesti in postura de functionar plictisit la o banca oarecare, n-ai sa fi niciodata implinit, decat satisfacandu-ti visul.


Radacinile isi pun amprenta asupra noastra, ca oameni. Bazele culturale si emotionale se imprima atat de puternic, incat nelinistea isi gaseste usor loc in sufletul chinuit de distante si dor.

E kilometrul zero al fiecarui om.


Ti-e dor de locul tau?


Maxima de azi: Dragostea nu trebuie sa joace doar un rol secundar in spectacolul vietii. Ea trebuie sa reprezinte actul principal.

Tags: , , ,

2 Responses to “Radacinile te cheama”

  1. aikisan Says:

    Nu sunt de acord 🙂 De ce crezi ca se impanzeste Buc de cladiri de birouri, ca vin sapasii la office 😐 Mai rau e ca vin fara maniere. Cred ca tine mai multde personalitatea si gradul de dezvoltare despre ce vb tu.

  2. Ea Says:

    @aikisan: n-am zis ca nu vin la oras…era vorba despre unde se simt cel mai bine…imagineaza-te traind in provincie, ai putea?nu te vei gandi mereu la locul de unde ai plecat?

Leave a Reply