Both separate ways

Ce faci cand ajungi sa realizezi ca relatia ta nu merge in directia pe care ti-o doresti, pe care tu o consideri ca fiind normala?


Sa presupunem ca ai o relatie de ceva timp, relatie ce curge linistit, va iubiti, inca va mai tineti de mana sau va pupati dimineata treziti de razele necrutatoare ale soarelui.

Numai ca odata cu trecerea timpului – impasibil si impecabil – gandirea se maturizeaza, dorintele cresc aparand teluri noi; moment in care, se spune ca, relatia evolueaza.

Problema apare cand procesul e unilateral, cand celalalt continua in tipul “fara obligatii” si de aici frustrari, certuri, nefericire, lacrimi.
Ce faci atunci? Te complaci in situatie sau incepi sa faci presiuni? Dar oare el va intelege? Oare macar se va gandi la ce-i spui? Sau va ramane cu gandurile lui lasandu-te cu o mie de intrebari fara raspuns si nici o rezolvare…

Tu crezi ca a venit momentul sa va mutati impreuna – el nu se vede altfel decat singur; tu vrei sa te casatoresti – el inca viseaza la serile petrecute cu baietii, programand-o pe urmatoarea; tu poate vrei un copil – el poate doar o noua masina…

Cum ajungeti iar pe linia de plutire? Acolo unde totul e roz, totul e mai usor si impartasiti aceleasi nazuinte.

Pai sunt doua variante: incerci sa-i expui viata prin ochii tai, sa-i arati ce-ti doresti (intr-o lumina cat mai favorabila), sa-l faci sa inteleaga ca asa trebuie sa fie; sau, incet, fara urme, sa inchizi usa in urma ta, pasind sfios catre o noua lume, o lume perfecta in care suntem fericiti – la care toti visam, o lume pe care s-o stapanim pana la cel mai mic detaliu, o lume in care nimic nu ne loveste si nimic nu doare – “ridica mana si ia-ti o bucata din Rai”…

Maxima de azi: Nu te teme sa pui piciorul in prag cand vine vorba de convingeri morale. A fi sigur de ceea ce crezi e un semn de putere.
Tags: , , ,

3 Responses to “Both separate ways”

  1. horia Says:

    Poate ca te grabesti! Incearca sa intelegi si dc. el nu vede lucrurile cum le vezi tu. Daca e asa cum zici tu ..adik relatia merge perfect dar nu avanseaza atat de repede cum ai dori tu, gandeste-te si la faptul ca pasul pe care tu vrei sa il faci reprezinta o schimbare majora pentru amndoi, ce trebuie analizata cu atentie. Poate ca e bine sa mai astepti nitel, pana el va ajunge singur la parerea ta decat sa incerci sa impui cu forta ceea ce iti doreti acum. Daca el chiar tine cu adevarat la tine, va realiza la un moment dat ca trebuie sa faca pasul, si il va face fara sa ii zici tu, si in felul asta vei avea si certitudinea ca te iubeste cu adevarat.

  2. Ea Says:

    Hei…it`s not my case…nu fii atat de personal…e vorba despre un caz general, ok?

  3. horia Says:

    Aaaa..got it! Ma miram, ca nu ar fi avut nici o legatura cu restul topicurilor :P.

Leave a Reply