Evolutie

Acum ceva timp vorbeam cu niste prieteni despre cum evolueaza lumea, in special lumea copiilor.Mi-am amintit cum la 14 ani, in pantaloni de camuflaj ma plimbam cu rolele prin cartier.


Azi daca te uiti pe strada nu mai vezi aceleasi jocuri care ne-au bucurat noua copilaria, nu se mai joaca frunza, elasticul sau pac-pac.Azi copii se joaca virtual.E drept, au acces la informatie inzecit pe cat am avut eu, dar nu trec prea devreme si prea repede prin ceea ce ar trebui sa-i formeze mai tarziu?Unde-i duce robotizarea pe copii nostri?Oare sunt la fel de fericiti cum eram noi?

Cred ca se incearca o maturizare fortata si asta nu vad sa le prinda bine in vreun fel.Deja la 14-15 ani fetele nu se mai gandesc la leaganul din parc, vor fite si figuri; baietii au prins un tupeu stiintifico-fantastic si de la puerila “mana pe fund” au ajuns sa te scuipe daca le zici da-te mai incolo.N-ai sa mai vezi vreun copil sa cedeze locul din tramvai sau sa ajute o batranica sa treaca strada.
Lumea evolueaza, dar nu neaparat in bine…
Tags: , , ,

3 Responses to “Evolutie”

  1. cineva Says:

    Io cred ca ceea ce ai observat tu e evolutia normala a oamenilor de la generatie la generatie. Probabil ca asa ziceau si parintii tai cand te vedeau pe tine la 10 ani ca te uitai la desene animate, in vreme ce ei la varsta aia ar fi citit o carte. Oamenii evoluaza impreuna cu tehnologia si cu varsta. Uite ca pentru majoritatea oamenilor pe la 50 de ani din ziua de azi folosirea calculatorului e o mare problema. Putini sunt cei care stiu sa il foloseasca in timp ce pt cei pana la 30 de ani pare ceva banal. Deasemenea nu cred ca tu la 12-13 ani stiai mare lucru despre calculatoare in timp ce pustii din ziua de azi zbarnaie.

  2. Ea Says:

    Pai chiar asta am vrut sa spun cu concluzia ca nu evolueaza intr-o directie benefica copiilor…

  3. Florin Georgescu Says:

    Pare interesant.. In sfarsit un blog decent. O sa fi recomandarea mea catre ONBR (Organizatia Nationala a Bloggerilor din Romania).

Leave a Reply